Union Děčín si odváží dva body po výhře v penaltovém rozstřelu

V sobotu, 13.4., se za krásného počasí konalo na dokonale střiženém trávníku utkání Benešovských proti Unionu. Domácí měli soupeři co oplácet, ještě bylo v živé paměti nepovedené utkání na hřišti v Bynově, kdy odjížděli naši hráči s pocity křivdy, jelikož pocítili místní „nakloněnou rovinu“.

Včerejší zápas byl proto očekáván s nadějí, že dojde k rázné odvetě, a modrobílí bojovníci smetou mužstvo Unionu ze hřiště.

Domácí mužstvo nastoupilo ve fungl nových, velice slušivých modrobílých dresech s logem sponzora. Dresy se velmi povedly, ostatně, můžete posoudit sami ve fotogalerii.

Utkání začalo výkopem v 17 hodin, a již od prvních chvil bylo vidno, že domácí čeká těžká šichta. Oba týmy hráli velmi zodpovědně dozadu a soustředili se na rychlé výpady ke zteči soupeřovi svatyně. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, ale vyložených šancí bylo jako šafránu. Spíše byly k vidění souboje a snaha o to, neudělat chybu. Do kabin se šlo za bezgólového stavu.

Diváci, kteří si našli v krásném sobotním odpoledni cestu na stadion se mohli občerstvit u stánku s trmickými pikantními klobásami, a zapít jejich ostrost lahodným chmelovým mokem u místního výčepu.

Ke druhému poločasu nastoupily obě jedenáctky se stejnou taktikou, přesto postupem času bylo zjevné, že domácí hráči postupně přebírají větší aktivitu. To se potvrdilo v 69. minutě, kdy domácí plejer Pavel Winter procedil svou střelu přes rukavice hostujícího gólmana – 1:0. Nadšení domácích ochozů nebralo konce, a branka povzbudila i hráče v modrobílých dresech, kteří od té chvíle hráli více ofenzivně a útoky se valily na obranu soupeře. Ale, jak to tak bývá, míč je kulatý a fotbal nemá logiku. Po sporadické standardní situaci, kdy hosté zahrávali v 82. minutě rohový kop, po trmě vrmě v pokutovém území domácích nakonec skórovali vyrovnávací branku do domácí sítě – 1:1. Tento stav vydržel až do konce normální hrací doby. Hlavní rozhodčí bohužel pískl do píšťalky přesně ve chvíli, kdy na ukazateli skóre naskočila 90. minuta, což velmi nelibě nesl trenér domácího mužstva, který po právu reklamoval nutnost nastavení hracího času z důvodů prodlev kvůli několikerého ošetřování hráčů. Nic, hlavní rozhodčí je pán, a šmytec. Šlo se tedy na kopy z pokutového puntíku.

Penaltový rozstřel nakonec dopadl v neprospěch domácího mužstva, tedy, konečný výsledek byl MSK – Union Děčín 1:2p.

Příští venkovní zápas sehrají v sobotu 20.4. naši chlapci na hřišti leadera soutěže, TJ Spartak Jiříkov. Držme jim palce, ať uhrají solidní výsledek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.