Benešov dostal lekci z produktivity

V sobotu 27.4. jsme na domácím hřišti přivítali hosty z TJ Čechie Horní Podluží. Na zápas s celkem z předku tabulky se přišlo podívat početné publikum, i když jsme bývali zvyklí na větší návštěvnost.

Od první minuty zápasu se naše mužstvo tlačilo do zakončení, předvádělo pohledný fotbal a mělo s přibývajícím časem více ze hry. Čechie v barvách „bianco-neri“ rozhodně nehrozila jako „Juve“ a byla spíše pasivní. Benešovští fotbalisté byly pány na hřišti, což potvrdili v 15. minutě, kdy zaslouženě šli do vedení, po brance Pepy Hanzala, který nechytatelnou střelou levačkou uklidil balón pod víko. Parádní akce a skvělý vstup do zápasu! Stav 1:0.

Domácí fanoušci skandovali a hnali modrobílé ke zteči soupeřovy svatyně. Domácí si v první půlhodině zápasu vypracovali 4 tutové šance ke skórování, ale nebyli schopni je proměnit. A protože stále platí pravidlo „nedáš-dostaneš“, toto našlo uplatnění v 41. minutě, kdy hosté zahrávali přímý kop od levé lajny, a nepovedený centr do vápna zaplachtil ve větru a k překvapení všech včetně domácího gólmana zapadl do brány. Gól z ničeho, ale platí – stav 1:1.

Do druhé půle nastoupilo domácí mužstvo stále bojovně naladěno, a chtělo získat momentum zápasu na svou stranu. Nejdříve ale hned v 53. minutě, opět z ojedinělé a náhodné akce domácí inkasovali na 1:2. Stále ale zbývalo dost času na obrat ve skóre. K tomu mu mělo pomoci i správné vyloučení hostujícího gólmana, který neustále verbálně útočil na hlavního arbitra, který již na konci první půle brankáře hostí varoval, že to nehodlá dále trpět. V druhém poločase, v krátkém časovém sledu brankář vyfasoval dvě žluté, a šel se po právu schladit do kabin, po cestě počastoval rozhodčí dalšími peprnými výrazy, a jen podtrhl svou mentální nevyrovnanost. Emoce do hry patří, sem tam i ta ostřejší slovíčka, ale tohle bylo absolutně přes čáru. Ostatně, hráči Čechie spíše připomínali sbor herců z ochotnického divadla, protože tolik diskusí a přednesených replik na adresu rozhodčích a soupeře autor tohoto příspěvku na fotbalovém zápase ještě nezažil.

Po vyloučení brankáře, nastoupil mezi tři tyče náhradní gólman Čechie a již od prvního zásahu bylo zjevné, že je velmi dobrý, klidný a rozvážný. To bylo pro domácí tým varování. Bohužel, soupeř z Podluží se semkl, hrál v bloku, utěsnil křídelní prostory a nedovolil Benešovákům dostat se do tlaku. Náhradní brankář byl oporou, svým stoickým klidem vnesl řád do hry soupeře. Nic nepomohlo ani pětiminutové nastavení hrací doby, a utkání skončilo prohrou domácího celku 1:2.

Tento zápas opět ukázal co chybí k dosažení lepších výsledků, a to jistota v bráně, a schopnost proměňovat i ty vyložené šance.

V průběhu utkání předali členové fanklubu dres aktivnímu fanouškovi, panu Komendovi, který místním fotbalem žije, postuje příspěvky na FB stránky, kde získal už přes 100 tisíc shlédnutí příspěvku z utkání našeho týmu, což je na poklonu.

Nevěšíme hlavy, jedeme dál!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.