Modrý balet vydřel výhru nad United Roma až po penaltách

V sobotu, od 14 hodin, za krásného slunečného Velikonočního odpoledne, sehrálo naše A – mužstvo další ze zápasů jarní sezóny okresního přeboru, a to proti týmu z Děčína, FC United Roma. V podzimním utkání na umělém povrchu Benešov zvítězil v Děčíně po těžké dřině, podobný průběh zápasu se očekával i na našem kvalitně střiženém čerstvém zeleném pažitu. Očekávání se naplnila, hostující tým se urputně bránil převaze domácích, a rušivými rychlými protiútoky zaměstnával naší obranu. Náš tým se evidentně poučil z neuspokojivého vystoupení v Habarticích, a nastoupil do utkání s velkou vervou a touhou po vítězství. Snažil se útočit variabilně, tu středem, tu po stranách hřiště, ale vždy narazil na dobře postavenou obranu soupeře. Když byl náš tým blízko skórování branky, jak to tak bývá, zahřmělo na druhé straně a utěšenou střelou šel tým hostů do vedení. Takto skončil první poločas – 0:1.

V druhé půli se obrázek hry nezměnil a s přibývajícím časem, a za nepříznivého stavu pro domácí, přibývala i nervozita na našich kopačkách. Přesto, stále byl vidět hlad po vstřelení branky a útočné choutky nakonec došly odměny, kdy v 76. minutě, po utěšené akci po levém křídle a krásném centru, náš tým vsítil vytouženou a zaslouženou branku – 1:1. Tento stav vydržel do konce normální hrací doby, i když modrobílí měli jednu, dvě šance na to rozhodnout za tři body. Pro diváky tedy byl přichytán nášup v podobě pokutových kopů. První série pěti penalt byla nervy drásající, jelikož hned po první dvojici exekutorů, Benešov tahal za kratší konec a musel doufat, že náš „čaroděj v rukavicích“ někoho z dalších fotbalistů soupeře vychytá. Obecenstvo z řad domácích i přespolních bylo napnuto, jak tato detektivka dopadne. A v posledních, pátých kopech došlo ke skvělému zákroku našeho brankáře, který kryl s bravurou utěšenou střelu k pravé tyči, a v tu chvíli největší tíha okamžiku ležela na posledním střelci našeho týmu, a ten svou šanci srovnat stav s přehledem využil. 4:4 na penalty, a thriller pokračoval…

Nervozita v řadách hostujících příznivců vzrůstala, občas se objevily i výrazy, které do slušné společnosti gentlemanů nepatří, domácí příznivci si však tuto chvíli užívali, pevně věříce ve vítězství našeho manšaftu. K tomu také nakonec došlo, a domácí mužstvo mohlo po zásluze prožít „děkovačku“ a užívat si opojné chvíle vyhrazené jen vítězům. Zde se sluší podotknout, že soupeři se chovali na hřišti i mimo něj v duchu fair play, a tak se fotbalové odpoledne neslo v přátelském duchu Velikonoc a nakonec všichni, jak hráči, tak diváci byli v teplém jarním dni spokojeni.

Hody, hody, doprovody, dejte tři body….Benešov, do toho! A příště, v Mikulkách chceme výhru za tři body!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.