Modrobílý balet přetančil Poustevníky

Na státní svátek se na domácí hřiště MSK dostavilo mužstvo FK Dolní Poustevna, aby poměřilo síly s modrobílým baletem. 

Již od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího bylo zřejmé, kdo je na čerstvě střiženém zeleném pažitu pánem. 

Domácí „sborná“ se do hostů již od úvodního  hvizdu zakousla, jako do dortíku z místní vyhlášené cukrárny Pusinka, a vychutnávala si každou přihrávku a útočnou akci směrem ke svatyni hostů, kterou střežil gólman v růžovém outfitu s rozměry pavouka. 

Za hlasité podpory místního fanklubu, domácí jedenáctka pouštěla se neúnavně na zteč hostující branky, bohužel ale hostující komanda s vypětím všech sil dlouho odolávala útočným akcím domácího mužstva, a do poločasové přestávky se šlo za nerozhodnutého bezbrankového stavu, k nevoli všech přítomných domácích fanoušků.

Po přestávce bylo nabíledni, že je jen otázkou času, kdy domácí útočná vozba, dirigovaná Radimem Kolářem, a neúnavným Kamilem Pařízkem, překoná obranný val Poustevníků. K první situaci, která vedla ke změně skóre zápasu, došlo v 55. minutě, kdy z přímého trestného kopu Radim Kolář zkušeně obstřelil zeď soupeře, a uklidil míč k pravé tyči branky bezmocného brankáře soupeře. V tu chvíli zavlály za brankou Poustevnických vlajky Benešovské, a za zvuku bubnu místních hooligans, se areálem hřiště rozlehly vítězné chorály. 

Tři minuty na to, po povedeném centru zprava, si vsítil hostující hráč v nouzi vlastní gól, což uvedlo místní fanoušky do transu. Ale, jak už to tak bývá,  radost může se státi předčasnou, a již z protiútoku hostující hráči dokázali snížit na rozdíl jedné branky. 

To sice na chvíli rozesmutnělo místní auditorium, ale náš tým se nehodlal s tímto výsledkem smířit, a za skandování „dáme jim bůra“ dále neochvějně dobýval svatyni soupeře. V 62. minutě rozradostnil publikum svou druhou brankou obávaný snajpr domácích Radim Kolář, který vsítil přízemní střelou třetí branku domácích. Bohužel se o společnou radost ze vstřeleného gólu nerozdělil s místními fans z kotle, kteří mu šli v ústrety. Tak snad příště…

Domácí dále neúnavně útočili na branku soupeřovu, ve středu pole s přehledem přehrávali soupeřovu zálohu a valili se tu středem, tu po křídlech na soupeřovu branku. Po krásné akci po křídle, domácí útočník Josef Hanzl nevyužil skvělou příležitost vsítiti branku, a místo střely se jal přihrávati svému druhu v útoku, což však nebylo nejlepší volbou. 

Tuto situaci si ale zopakoval o pár minut později, a se šancí jemu naskytnutou, a za skandování domácího kotle, si poradil na výbornou, a nezadržitelně skóroval čtvrtou branku domácího výběru. 

Domácí kotelníci se neúnavně dožadovali vsítění páté branky,  a stalo se, Radek Bartoň pronikl do šestnáctky soupeře  a zavěsil míč do sítě bezradného hostujícího gólmana, čímž uzavřel skóre zápasu na výsledku 5:1 pro domácí modrobílý balet.

Po zápase byl místním fanklubem, z rukou zakládajícího člena pana Radka Provazníka, odměněn tričkem Fanklubu MSK Benešov nad Ploučnicí dlouholetý fanoušek klubu, který nevynechá jedinou příležitost k podpoře domácích plejerů. 

Děkujeme našim chlapcům za krásný fotbalový zážitek, a po nepodařeném zápase s Březinami, za spravení si chuti. 

„Modrá – bílá, Benešovská síla!!!!“

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.