Lokální derby skončilo penaltovým rozstřelem

Očekávané lokální derby mezi MSK a SK Březiny skončilo v řádné hrací době plichtou 4:4, a tudíž na řadu přišla dovednostní disciplína ve střelbě z pokutového puntíku. Již nyní prozradíme, že v té se naši hráči bohužel nepředvedli v nejlepším světle a tak si jeden mistrovský bod navíc připsal tým z Březin, po konečném výsledku 4:5 po penaltách

Nádherné počasí přilákalo mnoho fanoušků do ochozů místního fotbalového stánku, a již po prvních minutách se mohli příznivci domácích radovat ze vstřeleného gólu do sítě hostí. Po minutě skórovali znovu, čímž rozradostnili všechny fanoušky, bohužel ale jen na chvilku, jelikož branka nebyla hlavním sudím uznána pro postavení našeho střelce mimo hru. A jak to tak bývá, zaúřadovalo pravidlo „nedáš, dostaneš“ a po pár minutách se radovali i hosté, kterým domácí tým prakticky daroval vyrovnání po neshodě obránců s ochráncem domácí svatyně. 

Od té doby se na hřišti více jiskřilo, než bylo vidět utěšených fotbalových akcí, a to z obou stran. Byl to více boj,  někdy připomínající právě probíhající boje na MS v rugby. Občas došlo i na povedené skládky a sem tam se hráči pokusili nedobrovolně o mlýn… 

Nejhezčí akci zápasu předvedli hosté, kdy jejich hráč zavěsil utěšenou střelu zpoza šestnáctky pod víko, tato střela měla parametry moderního fotbalu a i domácí fanoušci ji ocenili potleskem. 

V posledních minutách normální hrací doby zápas gradoval. Osobní souboje byly velmi časté a po zahrání rohového kopu byla hlavním arbitrem odpískaná přísná penalta proti hostujícímu mužstvu za faul brankáře na hlavičkujícího domácího hráče. Již tak dosti zjitřené emoce vzplály na obou stranách, došlo na strkanice v pokutovém území hostů, nebylo daleko k inzultaci hlavního rozhodčího. Po relativním zklidnění situace si postavil míč na puntík náš hráč, ale s touto nabídkou na vyrovnání zápasu pohrdl, a penaltu nasměroval na stranu, kde hostující brankář efektní robinzonádou míč vyškrábl. V kotli domácích fanoušků za brankou soupeře to jen zahučelo zklamáním. Zápas ale hekticky pokračoval dále a po pár minutách, prakticky v konci zápasu došlo k jednoznačnému podražení našeho útočníka ve vápně, a sudí neváhal a odpískal pro domácí manšaft druhou penaltu. Tu si již náš hráč pohlídal a s přehledem mazáka vstřelil do protipohybu brankáře vyrovnávací branku, k velké potěše všech fanoušků. 

Prakticky po skórování vyrovnávací branky hlavní arbitr naposled foukl do píšťalky a ukončil zápas. Na řadu přišly penalty, které přinesly více radosti hostujícímu mužstvu, které si poradilo s exekucí pokutových kopů bravurně.

I když zápas nakonec nedopadl tak, jak jsme si před zápasem všichni představovali, tak počasí a atmosféra přispěla k celkové spokojenosti všech aktérů jak na hřišti, tak v hledišti. Hrálo se tvrdě, ale v rámci fair play, a to i v ochozech, kdy domácí fanoušci společně s Březinskými svorně podporovali svá mužstva a vzývali modrobílé barvy, které mají oba dva kluby.  

Příští zápas hraje mužstvo MSK opět na domácím pažitu, a to 28.10. a to již od 14:00 a soupeřem jim bude FK Dolní Poustevna.

Přijďte podpořit naše hochy na cestě za co nejlepším výsledkem. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.