Nečekaný skalp lídra tabulky

V sobotu, 11.5. zavítali na hřiště MSK borci z Velkého Šenova, a to v pozici lídra tabulky okresního přeboru. Na zápas se přišlo podívat přes 100 diváků, kteří, jako správní srdcaři, upřednostnili tento mač před sledováním nudného ligového derby v Praze na Letné, a rozhodně neučinili špatné rozhodnutí.

Od zahajovacího hvizdu hlavního arbitra se naši chlapci do favorita zápasu zakousli jak pitbulové, a podnikali útočné nájezdy na soupeřovu svatyni. K údivu a velké radosti domácích fanoušků se náš tým lehce dostával do střeleckých příležitostí a dokázal i skórovat. Rychlý gól přišel již po 5. minutách zápasu, kdy kožený pumlíč uklidil do sítě překvapeného gólmana hostí Tomáš Vojtěchovský – 1:0. To nebylo vše, ve 12. minutě zahřmělo podruhé, a míč se třepetal v hostující síti, když Pepa Hanzl rozkmital své rychlé nohy a nekompromisně zavěsil – 2:0. Takový stav na začátku zápasu byl pro všechny přítomné velkým překvapením, největším však pro hostující hráče, kteří si připadali jak při jízdě na řetízkovém kolotoči o Benešovských slavnostech… a zadarmo…

Obecenstvo bouřilo, a uznale tleskalo povedené hře a krásným fotbalovým akcím domácího manšaftu. Když už se zdálo, že se do kabin půjde za stavu 2:0, přišel v 42. minutě zákrok obránce Šenova na našeho hráče v pokutovém území soupeře, a hlavní rozhodčí bez rozpaků rezolutně ukázal na penaltový puntík. Pokutový kop s přehledem proměnil náš kapitán, Radim Kolář, a zvýšil skóre na stav 3:0. Než se všichni rozkoukali, prakticky hned po uvedení míče v pohyb, naši hráči upalovali na branku soupeře a vsítili v 43. minutě 4. gól zápasu. Obecenstvo bylo ve varu a aplaudovalo hráčům domácích při jejich odchodu do kabin k poločasovému občerstvení a nabrání sil do druhé půle.

Druhý poločas začal, jak první skončil, tedy dalšími ztečemi hostující obrany našich hráčů v oranžových dresech. Nejdříve se dostal do tutové šance opět Radim Kolář, a když už se diváci radovali a těšili se z dalšího gólu, k údivu všech se míč po krásném lobu do prostoru brankového zařízení nakonec nesnesl. Velká škoda, tím mohlo býti vymalováno… Naši borci ale nevěšeli hlavy a po pár minutách došlo k situaci, která se nedá nazvat jinak než tutovka na třetí! Při dalším útoku se dostali naši hráči do přečíslení 3 na jednoho a ocitli se před prakticky prázdnou brankou soupeře, ale naložili s touto šancí k nepotěše všech, střela šla nad bránu. Diváci i sami hráči domácích jen nevěřícně kroutili hlavami…to se nedalo nedat…

Tento moment jakoby předurčil další ráz zápasu. Domácí byli pod dekou, soupeř vycítil šanci ještě něco se zápasem udělat. Osmělil se k útokům na naší branku na straně u Ploučnice a postupně získával i územní převahu a jistotu na svých kopačkách. Domácí tým se víceméně začal pouze bránit odkopávanými balóny, a to nikdy nevede k úspěchu. Přesvědčit se o tom mohli všichni během „hororové pětiminutovky“ mezi 72. a 76. minutou zápasu, kdy hosté vsítili 3 branky. Ano, čtete dobře, tři góly během pěti minut…. kam se hrabe náš hokejový tým… Stav zápasu byl 4:3 pro domácí.

To byl brutální direkt na sebevědomí našeho mužstva, diváci se nestačili divit, kam se poděl ten výkon z prvého poločasu, a začali se s opodstatněním strachovat o výsledek skvěle rozehraného zápasu. Nic pro slabé povahy a kardiaky.

Na naši branku se dále útočilo, hráči Velkého Šenova prokazovali, že nejsou první v tabulce soutěže náhodou. Trenér domácích musel na tuto situaci reagovat a pustil na hřiště borce, kteří v první půli s přehledem přehrávali hostující tým. To se nakonec vyplatilo a v 88. minutě, po skvěle zahraném rohovém kopu kapitánem Radimem Kolářem k překvapení všech nejvýše vyskočil Josef Hanzl, a neortodoxně zavěsil míč hlavou! Všem se ulevilo a zápas skončil vítězstvím „modrobílého baletu“ výsledkem 5:3.

Náš tým ukázal, že hrát fotbal umí, konečně protrhl i neskutečně dlouhou sérii nevýher na domácím hřišti, střelecká smůla se nám na kopačky nelepila. Chce to ale vydržet hrát svou hru déle a nenechat soupeře se zvednout. Benešovští měli Šenovské „na lopatě“, jen je dorazit, ale i to je krása vesnického fotbalu, nikdo neví, co se může stát, a kdy přejde momentum zápasu na druhý tým.

Každopádně, všichni si užili krásný podvečer, a našim hráčům zaslouženě diváci při děkovačce poděkovali za předvedený výkon a potřebné 3 body do tabulky soutěže, čímž jsme na 7. místě odskočili Šluknovu B o sedm bodů. Na čtvrté Dolní Habartice nyní ztrácíme pouhé dva body, na třetí místo bodů pět.

Hoši děkujeme, jen tak dál!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.