Tenisový turnaj „o Pohár starosty“ se vydařil

V sobotu 11. 6. 2022 se konal otevřený tenisový turnaj ve čtyřhrách. Do turnaje se přihlásilo 13 dvojic z oddílu MSK Benešov n. PL a okolí. Turnaj byl rozlosován na 3 skupiny.

Dvě skupiny byly po 4 hráčích a jedna po 5. V těchto skupinách hrál  každý s každým na jeden set, ale pouze do 5 gemů. Do čtvrtfinále vyřazovacích bojů postupovalo osm dvojic.  Z každé skupiny automaticky postoupily první dvě dvojice. Tři dvojice na třetích místech se o dvě postupová místa utkaly v play off, kde se hrál super tiebreak. Ve čtvrtfinále se už hrálo na celý klasický set.

Do finále se probojovaly dvojice Martin Štípek, Radek Provazník a Lukáš Sýkora, Lukáš Reisinger. O třetí místo se pak utkaly dvojice Martin Podolínský, Zdeněk Štika a Rostislav Němec, Jan Havlík. Konečné výsledky jsou uvedeny níže.

Turnaje se zúčastnili i mladí tenisté z Benešova n. Pl. Samuel Feistner a Adam Bárta, kteří hráli poprvé takto velký turnaj mezi dospělými, ač srdnatě bojovali, bohužel do dalších bojů nepostoupili, přesto je rádi znovu uvítáme na dalších turnajích.

Turnaj měl velmi vysokou úroveň, k vidění byly vynikající zápasy plné vyrovnaných a dramatických výkonů.

Konečné výsledky:

  1. místo – Martin Štípek, Radek Provazník
  2. místo – Lukáš Sýkora, Lukáš Reisinger
  3. místo – Martin Podolínský, Zdeněk Štika
  4. místo – Rostislav Němec, Jan Havlík

Poděkování:

Děkujeme manželům Strakovým za pohodový chod turnaje a všem okolo, kteří pomáhali zajišťovat chod celého turnaje (A. Podolínská, I. Štípková, M. Zemanová).

Dále děkujeme  všem sponzorům za poskytnuté dary, jako ceny a to jmenovitě:

Městu Benešov n. PL., Marcelovi Miščíkovi z fy VLAMARA s.r.o., Petrovi Frühaufovi z fy CAFFÉ 08 a fy Chart Ferox, a.s. zastoupená J. Zemanem.

Děkujeme všem účastníkům za úžasné výkony a těšíme se na další turnaj.

Martin Štípek a Jiří Zeman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.